Planten water geven

april 1, 2018 4:33 pm Gepubliceerd door

Planten water gevenNaar Frankrijk, Italië of gewoon een paar dagen weg in eigen land. Wat doe je dan met je planten op je balkon? Je wilt niet dat je mooi aangeklede balkon tijdens je afwezigheid verandert in een planten-mortuarium. Als het mooi weer is en de zon schijnt volop, moet je je planten dagelijks – en soms zelfs twee keer per dag – water geven.

Geen nood. Er zijn verschillende oplossingen om je dorstige balkonplanten van voldoende water te voorzien. Nummer één is natuurlijk de buurman of buurvrouw. Vraag hem of haar om tijdens de warme zomerdagen iedere dag even met de gieter langs te komen. Dit is trouwens sowieso de beste oplossing als je langer dan een paar dagen van huis bent.

Een andere oplossing is om je planten in potten of balkonbakken te zetten met een drainagesysteem. Een reservoir in de bodem van de pot kan, afhankelijk van de waterbehoefte van de plant, wel tot een aantal dagen water opslaan. De plant kan bij droogte met zijn wortels bij het water en voorziet hiermee in zijn eigen waterbehoefte. Gaat het onverhoopt regenen – het blijft tenslotte Nederland – geen probleem, door het plugje in de bodem van de pot vooraf te verwijderen, loopt overtollig water makkelijk weg. Zo gaan je planten een stuk langer mee.

 

Gecategoriseerd in :

Dit bericht is geschreven door admin

Commententaren zijn gesloten.