Over de Balkonie

Je eigen stukje groen  in Amsterdam op je balkon

De stad is een fijne plek als er ook groen is. Wij willen je iets vertellen over De Balkonie en je inspireren tot het creëren van je eigen buiten op je balkon. Een plek waar je ieder vrij moment wilt doorbrengen, waar je je dag kunt overdenken, lezen of luisteren naar muziek. Waar je met vrienden onder het genot van een glaasje over het leven kunt filosoferen en waar je je eigen kruiden of groenten kunt kweken.

 

Tover je balkon om tot een kleine oase

Ook zonder groene vingers kun je jouw balkon omtoveren tot een kleine oase. Ga voor bloemen, een buitenkamer of voor je eigen kleine moes- of kruidentuin. De Balkonie is een winkel voor mensen die het leuk vinden om per seizoen de sfeer van hun balkon aan te passen met kleine details en nieuwe planten. Geen saaie opslagbalkons vol kratten bier, een vuilnisbak en een kattenbak, maar balkons met een eigen identiteit waar je blij van wordt.

 

Samen maken we Amsterdam nog een stukje mooier!

De Balkonie

Friederike Joppen

eigenaresse

Bijna 17 jaar stond ik voor de klas op een basisschool in de Jordaan. Na al die jaren begon het te kriebelen. Het was tijd voor een nieuwe uitdaging. Ik vind het heerlijk in de stad en kan niet wachten om bij de eerste zonnestralen de deuren open te zetten en te genieten van de natuur. En om steeds iets leuks van mijn balkon te maken. Ik wilde andere mensen laten genieten van hun eigen stukje groen, juist ook degene die denkt geen groene vingers te hebben? De Balkonie in Amsterdam-west was geboren.

Enthousiaste hulp bij het opzetten van De Balkonie

Na het succes van de eerste winkel in west hebben we nu ook een winkel in oost! Het opzetten van een winkel heeft heel wat voeten in aarde. Je kunt niet alles alleen. Verzamel mensen om je heen die je kunnen helpen. Zoals mijn broer Niels die heel lief heeft geholpen met het opzetten van het kassasysteem. Verder wil ik jullie de volgende personen voorstellen:

Thijs Box

Marketing en partner

Thijs is naast mijn lieve vriend een creatief denker. Hij zit bomvol inspirerende ideeën. Terwijl hij rondliep door een tuincentrum viel hem op hoe weinig aandacht er was voor mensen met een balkon. Het begin van het concept was een feit. Maar wie wil dit concept tot uitvoering brengen? Op een dag in mei 2014 zaten we in een net geopend restaurantje en zagen hoe trots de eigenaren daar rondliepen. We keken elkaar aan en dachten hetzelfde. Waarom zouden we niet de sprong wagen en zelf een winkel beginnen?

Jasper Klinkhamer

architect

Jasper weet als geen ander mijn ideeën te vertalen naar een concreet concept. Zonder hem was het bij ideeën gebleven. Hij luistert goed en is heel relaxed. Een fijn iemand om mee samen te werken. Ik heb veel aan hem gehad. Jasper is een onafhankelijke architect met ervaring in het ontwerpen van gebouwen, interieurs en installaties voor particuliere klanten, merken en bedrijven, zoals Louis Vuitton, Nike, Bugaboo, ING Real Estate, Heineken, Bols, Schiphol.

www,jasperklinkhamer.nl

Janneke van Bemmel

mijn retailcoach

Zij is een absolute alleskunner. Janneke heeft 30 jaar retailervaring op managementniveau en ik kan met al mijn vragen en onzekerheden bij haar terecht. En wat heb ik haar vaak gebeld. Ze coacht en redigeert ook nog eens alle teksten. Haar passie is om fouten uit teksten te verwijderen en om een moeilijk langdradig stuk tekst te veranderen in een korte(re) begrijpelijke en leesbare tekst.

www.tekstenredigeren.nl

Peter-Paul Rauwerda

illustrator

Zonder logo geen winkel en website. Ik was er natuurlijk van overtuigd dat hij iets moois zou maken, want hij is al jaren kinderboekenillustrator en ik ben zijn trouwe fan. Al sinds hij klein was, tekende hij overal en altijd: op stoepen, op schoolbankjes, op papieren tafelkleden in restaurants en op het gips van een vriendje met een gebroken been. Hij heeft een hele rij boeken op zijn naam staan. Ik ben trots.

www.pprauwerda.nl

 

Kom kijken in onze winkels