Living a fair future!

Living a fair future!

 

Onze planten

Wist je dat De Balkonie zoveel mogelijk kiest voor ‘living a fair future’? Dat doen we met duurzame planten met het Fair Flowers Fair Plants (FFFP) keurmerk. Dat zijn planten afkomstig van kwekers die voldoen aan de hoogste eisen op het gebied van milieu en personeel. Denk hierbij aan arbeidsomstandigheden, hygiëne en veiligheid en zorg voor het milieu.

Fair Flowers Fair Plants worden overal ter wereld geproduceerd. Ze zijn te koop in verschillende landen in Europa. Ieder land kent zo zijn eigen richtlijnen. Internationale organisaties voor kwekers en handelaren, vakbonden, milieu- en mensenrechtenorganisaties hebben een belangrijke rol gespeeld bij de oprichting van Fair Flowers Fair Plants. Dit heeft ertoe geleid dat de deelnemende kwekers gecertificeerd zijn conform MPS-A (de hoogst haalbare milieuregistratie) en SQ (socialy qualified). Hiermee borgen de kwekers hun werkwijze op het gebied van arbeid. Zo wordt jaarlijks gecontroleerd of onder andere de juiste lonen worden betaald, de medewerkers de juiste instructies hebben ontvangen en de juiste voorzieningen op de kwekerij aanwezig zijn.

 

Onze potgrond en tuinaarde

Onze potgrond en tuinaarde zijn biologisch. Waarom? Nou, lees hier wat de voordelen zijn van de biologische boven de ‘normale’ potgrond. En als je nog meer wilt weten, bekijk dan de uitzending van Keuringsdienst van Waarde over potgrond. Dan ben je helemaal overtuigd, net als wij. In biologische potgrond kun je jouw zaden, kruiden of andere eetbare planten veilig zaaien of oppotten. Weet je dat je in onze winkel in Oost zelf je planten kunt verpotten? We hebben bloempotten, biologische potgrond, plantenschotels, tuinhandschoenen en hydrokorrels klaarliggen.

Biologische tuinaarde

De Balkonie ondersteunt lokale projecten, zoals De gezonde Stad.