Win kaartjes voor The Biggest Little Farm!

In het voorjaar had ik de eer om in het Ketelhuis een voorvertoning van de documentaire ‘The Biggest little Farm’ van John Chester te bewonderen. Wat een prachtige docu. Hij draait nu in de bioscoop en deze film moet je echt zien.

De film gaat over John Chester en zijn vrouw Molly, die in 2011 het stadse leven verlieten.
Het begon met een belofte aan hun hond Todd, die niet kon aarden in de stad.
Ze proberen net buiten Los Angeles een groot stuk dor land om te toveren tot een zelfregulerend ecosysteem. Dat gaat niet zonder slag of stoot. Elke dag hebben ze wel te maken met tegenslagen en de weerbarstige natuur. Maar ze blijven positief en oplossingsgericht. Last van luizen? Daarvoor schakelen ze lieveheersbeestjes in. De boomgaarden zitten vol met slakken. Die kun je wel een voor een oprapen, maar de eenden zijn er dol op. Dus die helpen ook een handje mee op de boerderij. De aandoenlijke dieren spelen een grote rol in de film, vooral varken Emma en natuurlijk hond Todd. Elk beestje op de boerderij heeft een doel.

De documentaire zorgt voor een brede glimlach op je gezicht. De lieve dieren, de harmonie, het eindresultaat. Je wordt er blij van. Het is ook nog eens prachtig gefilmd, de beelden zijn schitterend.
Na deze film wil je zelf ook één zijn met de natuur en je eigen boerderij beginnen.

Maar ja, dan zit jij daar met alleen een balkon….

Toch kun je ook genieten van de bijtjes en de vlinders op je balkon en een beetje bijdragen aan de natuur.

Vijf tips op een rijtje:

  1. Gebruik voor je planten biologische potgrond, zoals die van Bio-Kultura. Die bestaat alleen maar uit organische stoffen.
  2. Zaai biologische zaden in het voorjaar. Niets is leuker dan de bloemen te zien opkomen of je eigen rucola te plukken.
  3. Hang huisjes op voor bijen, lieveheersbeestjes en vlinders, zodat ze jouw balkon weten te vinden.
  4. Last van luizen? Online zijn larfjes van lieveheersbeestjes te koop en die zijn dol op de luisjes.
  5. Vang regenwater op om je planten water te geven.

Zin om de documentaire te zien? Je kan twee vrijkaartjes winnen. We mogen er twee x twee weggeven.
Laat op onze social media (Facebook of Instagram) onder het bericht over The Biggest Little Farm weten waarom jij deze kaartjes zou moeten winnen.