Welke planten zijn veilig voor je huisdier?

Komende zondag is het dierendag! Ik ben dol op dieren, vooral op katten. En nu blijkt er in de bioscoop op dierendag een film te draaien over katten, dus ik ga zondag heel zoetsappig met een vriendin naar de film Poeslief. Een dik uur lang naar een poezenfilm kijken. Dat lijkt me een heerlijke besteding van mijn zondagmiddag. Nu al zin in.

In de winkel krijgen we regelmatig de vraag welke planten niet giftig zijn voor katten en honden, dus kom ik nog een keer met een lijstje planten, die veilig zijn voor je lieve viervoeter.
En weet je wat leuk is? In het weekend van dierendag, dus 3 en 4 oktober, krijg je op deze planten 20% korting! Dus komend weekend shoppen voor dierendag.

Calathea
Onze favoriet is de Calathea. Je hebt ze in veel soorten. Met roze streepjes, witte streepjes, zachte bladeren…. Wist je dat de bladeren van deze plant dansen? Zonder dat je het in de gaten hebt, bewegen de bladeren. Ze houden van een hoge luchtvochtigheid, dus het is aan te raden om de bladeren naast water geven te besproeien. Ze staan graag op een schaduwplekje.

Graslelie
De favoriet van veel katten is de graslelie. In het Engels zeg je ook wel heel spannend ‘Spiderplant’.
Je kunt ‘m gemakkelijk stekken, dat is fijn voor je huisdier. Hij staat graag in de schaduw en is een dorstig typje.

Bananenplant
Wil je een echte Urban Jungle in je huis, dan is de Bananenplant oftewel de Musa dé plant voor jou. Hij wil graag veel licht en zelfs wat zon en kan groeien als kool. Laat ‘m niet uitdrogen. Hij heeft veel water nodig en houdt van een plantendouche.

Varens
Er zijn veel verschillende varens, zoals de nestvaren en de krulvaren. Ze zijn goed in het zuiveren van de lucht in je kamer en houden de luchtvochtigheid hoog. Ze hebben vrij veel water nodig en staan liever niet in de volle zon.

Pannenkoekplant
De hippe pilea peperomioides die ook in de jaren 70 erg populair was, past ook in dit rijtje. Je lieve knuffelbeest kan met een gerust hart in de pannenkoekjes bijten. Maar of je dat zelf zo leuk vindt? Zet hem op een plek met indirect licht. De grond mag tussen de gietbeurten wat droogvallen.

Palm
Nog een plant om je Urban Jungle compleet te maken en het zomerse gevoel in de winter vast te houden. De meeste palmen, zoals de Kentia, de Dwergpalm en Areca, zijn veilig voor je dierenvriendjes. Pas wel op voor de Cycas Palm. De meeste palmen willen veel licht, alleen de Kentia staat liever iets meer in de schaduw.

Wil je meer tips over de verzorging van planten, neem dan eens een kijkje op onze website www.debalkonie.nl/planten.
Foto: Judith Dekker