Welke planten mogen niet op je herfstbalkon ontbreken?

Wat gaat de tijd toch snel. Het is al volop herfst. De blaadjes kleuren prachtig en dwarrelen door de lucht, de dikke jas kan uit de kast en de paraplu moet helaas regelmatig mee. Maar als het zonnetje zich laat zien, dan zijn de herfstdagen op zijn mooist.
Als je denkt dat het balkonseizoen echt voorbij is, dan heb je het mis. Bij mij op het balkon bloeien de Mandevilla, Geranium en Kokardebloem nog volop.
Tuurlijk hoop je in de herfst op een aantal warme dagen, zodat je op je balkon met een plaid een boekje kunt lezen. Maar het is ook fijn om vanuit je warme woonkamer naar mooie gevulde bakken en potten met balkonplanten te kijken. En er zijn nog genoeg planten voor op jouw balkon.

Mijn eigen nummer één is de Leucothoe. Bij deze groenblijvende, winterharde plant kleuren de blaadjes in het najaar mooi rood. Meer gevoel van herfst kun je niet krijgen. En hoe meer zon, hoe roder de blaadjes. Hij staat graag in de halfschaduw of in de zon.

Van de Skimmia heb je ook het hele jaar door plezier. Rond het einde van de zomer verschijnen de eerste knoppen en besjes en in het vroege voorjaar de bloemen die een heerlijke frisse lentegeur verspreiden. Hij staat graag in de halfschaduw of de schaduw.

Vlinders en bijen zijn fans van de Hebe of struikveronica vanwege de bloemen vol nectar. Als je de uitgebloeide bloemen weghaalt, zal de Hebe blijven bloeien tot de eerste vorst. Dan kan hij namelijk alle energie steken in het vormen van nieuwe bloemen. De Hebe staat graag in de zon of de halfschaduw en heeft redelijk wat water nodig.

En de Heide met al dat vrolijke roze en wit mag natuurlijk niet ontbreken op je balkon. Je hebt twee soorten heide, de zomerheide (Calluna Vulgaris) die van september tot en met november bloeit en de winterheide (Erica Carnea) die van november tot en met april bloeit. Hij staat graag in de halfschaduw of in de zon en kan direct na de bloei worden gesnoeid.

Ben je klaar om van jouw balkon een prachtig herfstbalkon te maken?

P.S.
Vind je het leuk om een kerstpakket van De Balkonie te geven, bijvoorbeeld een snackpakket voor vogels, een pakket voor de echte balkonier of een cadeaubon, zodat de ontvanger zelf iets uit kan zoeken? Neem dan contact met mij op om te bespreken wat de mogelijkheden zijn. Dan maken wij feestelijke kersttasjes voor jouw team of gewoon voor je vrienden en familie.