Waarom planten gezond zijn?

Het is genieten van het laatste weekend zomervakantie. Gelukkig is het zomerweer teruggekeerd en kunnen we lekker op ons balkon zitten na al die regen.

Na het weekend beginnen de scholen. Niet meer buiten lekker tussen het groen zitten, maar uren binnen zitten en de leerstof tot je nemen.

Ik heb zelf jaren voor de klas gestaan en het jaar begon voor mij al tijdens de schoolvakantie. De kasten opruimen, nieuwe ongeschreven schriftjes, pennen en potloden pakken, roosters maken enzovoorts, zodat we het nieuwe schooljaar fris konden beginnen.

Een klaslokaal is niet compleet zonder groen. Planten zetten CO2 om in zuurstof en verhogen de luchtvochtigheid. Onderzoek toont aan dat bepaalde soorten groene kamerplanten zelfs een sterk luchtzuiverende werking hebben en bijdragen aan de verbetering van de luchtkwaliteit in het klaslokaal. Groene kamerplanten hebben een positief effect op de concentratie, leerprestaties en gezondheid van kinderen. Daarnaast is het leerzaam om voor een plant te zorgen. En zeg nou zelf, een lokaal ziet er stukken gezelliger uit als er planten in staan.

In het kader van het nieuwe groene schooljaar, kun je bij ons in de winkels cadeautjes winnen. Van 26 augustus tot en met 1 september mag je, bij aankoop vanaf 10 euro, draaien aan het rad van fortuin en een voucher winnen. Misschien krijg je wel een bon voor gratis kamerplantenvoeding, 20% korting op een kamerplant, een miniplantje of een gratis plant ter waarde van maximaal 12,50.

Vergroen de klas en geef de bon eventueel aan de meester of juf. Of vraag of je een groene vriend mag meebrengen.

Geniet van de laatste vakantiedagen!