Top 5 zomerbloeiers

De zomer is bijna een maand oud en komende week wordt het gelukkig weer wat beter weer. Lekker genieten op je balkon. Samen met je vrienden een glaasje drinken of nog even voor het slapen gaan een boek lezen. Heerlijk, ik verheug me er nu al op.
Heb jij het geluk van een heerlijk zonnetje op je balkon? Dan zijn deze zomerbloeiers geschikt voor jouw Urban Garden.

 1. Mandevilla
  Voor een zomerse kleur op je balkon is de Mandevilla een prachtige plant die je aan Mediterrane landen doet denken.
  Je kunt hem laten klimmen of in een hangbak doen. Hij bloeit tot en met oktober en als je de uitgebloeide bloemen er uithaalt, blijft hij extra mooi.
  Deze plant is helaas niet winterhard. Dus zodra het winter wordt, moet je afscheid nemen, tenzij je hem op een koele, vorstvrije plek kunt laten overwinteren.
 2. Spaanse MargrietDe naam alleen al. Wanneer je deze in een grotere pot zet, is de zomer toch echt begonnen. Hij bloeit de hele zomer lang. Oude bloemen eruit halen, zodat de energie naar nieuwe knopjes gaat en je hebt maanden plezier van je Spaanse bloeiers. Ze zijn eenjarig, maar met een beetje geluk, overleven ze onze zachte winters.
 3. Lavendel
  Lavendel geeft je dat Franse, zomerse gevoel en het ruikt heerlijk. En snoeien doet bloeien. De eerste snoei doe je direct na de bloei in september. Door direct na de bloei te snoeien stimuleer je de vorming van nieuwe scheuten. Je geeft je lavendel weer een mooi model.
  In het voorjaar (april) geef je hem een flinke snoeibeurt tot de nieuwe groene uitlopers.
 4. Salvia
  Ook voor de Salvia geldt: snoeien is bloeien. Wanneer deze plant eind juli is uitgebloeid, geef je hem een snoeibeurt tot ongeveer 5 cm boven de grond en je zal zien dat hij over een paar weekjes weer mooi staat te bloeien tot het najaar.
  In maart snoei je het oude blad weg, zodat je van de zomer weer veel plezier hebt van je Salvia op je balkon.
 5. Geranium
  The good old Geranium. Ik ben dol op deze planten, vooral de rode hangvariant. Ze doen me denken aan Griekse oorden. Je hebt vanaf mei tot soms ver in oktober plezier van deze bloemen. Soms zijn alle bloemetjes uitgebloeid. Maar met wat geduld, zie je na een tijdje nieuwe knopjes verschijnen en staan ze weer te stralen.

Extra tips:
Planten buiten op je balkon zijn blijer wanneer je ze uit het strakke kweekpotje haalt en extra aarde geeft. Ook willen ze een pot met een gat, zodat er geen water in de pot blijft staan en de wortels wegrotten.
Geef water in de ochtend of na zonsondergang. Anders is het water al verdampt voordat het de wortels bereikt.
Heb je nou niet zo’n zonnig balkon en wil je weten welke planten geschikt zijn? Op onze website staat een aantal voorbeelden per seizoen.
www.debalkonie.nl/planten

 

 

Sparen bij De Balkonie

Vanaf deze zomer kun je punten sparen bij De Balkonie voor kleine cadeautjes, zoals miniplantjes of korting.
Je komt als klant in ons systeem en ontvangt op je telefoon een link naar ons spaarprogramma. Wanneer je je aanmeldt, krijg je alvast 5 punten cadeau.
Iedere keer als je bij ons een aankoop doet, kun je zien hoeveel punten je hebt gespaard en hoeveel punten je nog nodig hebt voor een van de rewards.
Hoe leuk is dat? Een hobby erbij!