Top 5 kamerplanten

Komende maandag is het dierendag! Het zal je niet verbazen dat ik dol ben op dieren, vooral op katten. Mijn kleine Kiki moet regelmatig op de foto en mag op mijn social shinen.
Ik heb thuis allerlei planten staan en heb het geluk dat mijn harige vriendinnetje precies weet aan welke planten ze wel en welke ze niet kan knabbelen.
Al maakt ze er een sport van om van alles te slopen, zoals de plint onder de keukenkastjes, de planten laat ze met rust.

In de winkels krijgen we regelmatig de vraag welke planten niet giftig zijn voor katten en honden, dus kom ik hierbij nog een keer met een top 5 van planten, die veilig zijn voor je lieve viervoeter.

Koffieplant
De Coffea Arabica, koffieplant is van oorsprong afkomstig uit Ethiopië. Zorg dat de grond licht vochtig blijft en zet de koffieplant op een plek met veel indirect zonlicht. Het is aan te raden om de koffieplant regelmatig te sproeien. Woonkamers zijn, vooral in de winter over het algemeen te droog. Ook blijft het blad hierdoor mooi glimmen.

Maranta
Deze plant wordt ook de tiengebodenplant genoemd. De plant opent en sluit haar bladeren in de ochtend en in de avond, net zoals iemand die bidt. Ze houden van een hoge luchtvochtigheid, dus het is aan te raden om de bladeren naast water geven te besproeien. Deze plant staat graag op een schaduwplekje.

Graslelie
De favoriet van veel katten is de graslelie. In het Engels zeg je ook wel heel spannend ‘Spiderplant’. Je kunt ‘m gemakkelijk stekken en dat is weer fijn voor je huisdier. Hij staat graag in de schaduw en is een dorstig typje.

Bananenplant
Wil je een echte Urban Jungle in je huis, dan is de Bananenplant oftewel de Musa dé plant voor jou. Hij wil graag veel licht en zelfs wat zon en kan groeien als kool. Laat ‘m niet uitdrogen. Hij heeft veel water nodig (maar zijn wortels willen niet in het nat staan) en houdt van een plantendouche.

Pannenkoekplant
De nog altijd hippe pilea peperomioides past ook in dit rijtje. Je lieve knuffelbeest kan met een gerust hart in de pannenkoekjes bijten. Maar of je dat zelf zo leuk vindt? Zet hem op een plek met indirect licht. De grond mag tussen de gietbeurten wat droogvallen.

En weet je wat leuk is? In het weekend van dierendag, op 2 en 3 oktober, krijg je op deze planten 20% korting! Dus komend weekend shoppen voor dierendag.

Wil je meer tips over de verzorging van planten, neem dan eens een kijkje op onze website www.debalkonie.nl/planten.