In 5 stappen je balkon stylen.

Deze zomer blijven waarschijnlijk veel mensen lekker thuis. En als we dan toch in Balkonië blijven en je hebt nog een leeg balkon, dan is het zeker tijd om dit eens aan te kleden.
Eigenlijk is je balkon stylen heel eenvoudig in 5 stappen te doen.

 1. Licht op je balkon
  Wil je tijdens warme zomeravonden van je balkon genieten, dan is sfeerverlichting onmisbaar. Ik ben fan van de stoere prikkabel met 10 lampen, gekleurd of helder. Het snoer van zo’n partylight is vaak heel lang. Ik heb het snoer door het bovenlichtje gestoken, die ik toch altijd op een kiertje heb staan. Dus hop, op een trapje staan en de verlichting ophangen. Wil je echt niet met stroom in de weer, een paar olielampjes geven ook een sfeervol licht.
 1. Balkonafscheiding
  Hierna begin ik aan de balkonafscheiding. De reden dat ik balkonafscheiding heb, is niet, omdat ik geen inkijk wil – de buren zitten zo dicht op me, dat heb ik toch wel – maar omdat ik gebruik maak van riet, bamboe of wilgen, heb ik veel meer het gevoel van natuur om me heen.
  En waar ben je zonder tiewraps? Ze zijn ideaal om de mat tegen de spijlen aan te binden.
 1. Buitenkleed
  Zonder buitenkleed is je balkon niet af. Het geeft meteen een huiselijk gevoel. Je hebt ze in allerlei kleuren. Zin in kleurig blauw of rood of liever iets minder opvallend zwart met beige, het kan allemaal. Kun je niet kiezen, dan verander je toch elk seizoen je kleed, afgestemd op de kleuren van het jaargetijde?
  Tip: kies voor je accessoires één of twee kleuren en laat die kleur iedere keer terugkomen. Dat geeft een rustiger gevoel. Kies je dus voor een rood kleedje, dan is het heel leuk om ook wat planten met rode bloemen neer te zetten.
 1. Zitje
  Zie je je al zitten met warme geurende croissantjes, cappuccino en een verse jus d’orange? De meeste balkons zijn niet zo groot, dus iets opklapbaars is dan wel handig.
  Ben je meer van met je vrienden hangen aan de bar, dan is de heuse balkonbar iets voor jou. De bar monteer je op de rand van je balkonhek. Misschien nog een paar krukken erbij en je bent compleet.
 1. Planten
  En als laatste natuurlijk planten.
  Tip 1: zoek eerst op welke planten geschikt zijn voor je balkon. Heb je een balkon op het noorden, westen, oosten of zuiden? Lavendel doet het bijvoorbeeld niet op een balkon op het noorden.
  Tip 2: zorg voor potten met een goede afwatering, zodat je planten niet verzuipen tijdens flinke regenbuien.
  Tip 3: groepeer de planten in plaats van ze op een rijtje te zetten voor een natuurlijker effect.

Laat de zomer maar beginnen.
Groeten uit Balkonië!

 

 

Sparen bij De Balkonie

Als kind vond ik het al leuk om te sparen. Ik ben bijvoorbeeld dol op katten en had als kind allemaal poezenbeeldjes en plakboeken vol met kattenplaatjes.
Of ken je die boeken met voetbalplaatjes die je bij een supermarkt kunt sparen?
Vanaf deze zomer kun je punten sparen bij De Balkonie voor kleine cadeautjes, zoals miniplantjes of korting.
Je komt als klant in ons systeem en ontvangt op je telefoon een link naar ons spaarprogramma. Wanneer je je aanmeldt, krijg je alvast 5 punten cadeau.
Iedere keer als je bij ons een aankoop doet, kun je zien hoeveel punten je hebt gespaard en hoeveel punten je nog nodig hebt voor een van de rewards.
Hoe leuk is dat? Een hobby erbij!