Hoe vieren de vogeltjes Kerst op je balkon?

Wist je dat kleine vogels per nacht 10 tot 25% van hun lichaamsgewicht verstoken om warm te blijven? Daarom kunnen ze best een extra hapje van ons gebruiken, want in de winter is het moeilijker om voedsel te vinden.
Het is natuurlijk hartstikke leuk om vogeltjes op je winterbalkon te hebben. Wees niet bang dat je ze te veel verwend en straks met kleine dikkertjes zit die niet meer kunnen vliegen. Vogels stoppen met eten, zodra ze geen honger meer hebben.

Je kunt bij De Balkonie allerlei verwennerijen voor de fladderende vriendjes vinden. Zo hebben we vogelzaden, vetbollen, bakjes voor aan het raam en vogelhuisjes. En dit weekend krijg je 20% korting op alle vogelspullen!

Ben je creatief, dan kun je natuurlijk ook zelf aan de slag en een heerlijke vetbol voor onze gevederde vriendjes maken.

Stap 1
Koop een blok ongezouten frituurvet en vogelzaden. Koop geen vloeibaar vet. Goede zakken zaden bevatten stukjes pinda, zonnebloempitten, mais en andere kleine zaden.

Stap 2
Smelt het vet in een pan en meng een even groot deel van het vogelzaad erin. Maak het vet niet te warm, gewoon smelten is goed genoeg.

Stap 3
Giet het nog warme mengsel in een bloempot, leeg melkpak, conservenblikje of glas en laat het daarin stollen. Geen plastic, want dat smelt. Hang er een stevige katoenen draad in, zodat je de bol straks ergens aan kunt ophangen. Je kunt een stokje of een spijker aan het einde knopen en op de bovenkant leggen zodat de draad minder gemakkelijk uit de bol schiet als je hem straks ophangt.

Stap 4
Is het vet uitgehard? Hang de vetbollen dan op minimaal 1,5 meter boven de grond op je balkon.

Laat ze maar smakelijk eten!

A Gift of Happiness

Kerst is een tijd van cadeautjes en lekker eten. Toch zijn er veel gezinnen die zich dat niet kunnen veroorloven. Ook bij jou in de buurt.
Doe mee en doneer.
Wanneer je iets koopt bij De Balkonie, kun je een donatie doen. Het bedrag wordt aan de kassa verwerkt en komt op de bon te staan.
Alle donaties gaan naar De Voedselbank, zodat zij hun prachtige werk kunnen uitvoeren en veel gezinnen een fijne kerstperiode kunnen bezorgen.

Happy Christmas!