Hoe verzorg ik mijn Picea Glauca?

De plant van deze week is de Picea Glauca.
Wij hebben als kerstboom de Picea Glauca Conica. Dat is een dwergvorm van de grote witte spar in Canada. Het is hét ideale boompje voor wie weinig ruimte heeft in huis en geen plek voor een grote kerstboom, zoals ik.
Toch haal je de echte kerstsfeer in huis, want de naaldjes geuren heerlijk naar een sparrenbos.
En je hebt veel minder versiering nodig voor deze mini-kerstboom.
Zet hem, als het kan, in huis op een niet te donkere plek. De Picea heeft licht nodig om zich prettig te voelen. Let op dat de potgrond vochtig blijft, want hij kan uitdrogen als hij niet genoeg water krijgt. Zet hem vooral niet naast de verwarming. Dan wordt het al snel een droge boel.

Het leuke van je mini-kerstboom is dat je na kerst je boompje niet weg hoeft te doen. Hij heeft een sterke wortelkluit en kan prima het hele jaar door op je balkon staan als je hem maar regelmatig water geeft. Dan kun je hem het jaar erop weer gewoon als kerstboom versieren. Nog duurzaam ook.
En wat dacht je van een Picea op je balkon tijdens de kerst? Wat buitenlichtjes erin en je buren krijgen meteen ook zin in kerst.

Elke week op de hoogte zijn van de verzorging van de plant van de week? Volg ons dan op Instagram of Facebook en doe iedere dinsdagavond mee met onze Q&A over de plant.
Instagram
Facebook