Hoe overleeft jouw plant de winter?

Het wordt steeds kouder en guurder buiten. Nog maar twee weken en de winter doet zijn intrede.
Binnen gaan al vroeg de lichten aan en wordt de verwarming een graadje warmer gezet. Heerlijk met een dekentje en een kop warme thee op de bank.
Heel gezellig allemaal, maar je planten zijn in de winter iets minder blij.

Even een lesje biologie. Bladeren bevatten bladgroenkorrels. Hierin vindt fotosynthese plaats. Dat is het proces waarmee een plant voedsel en zuurstof maakt. Een plant heeft hierbij water (H2O), koolstofdioxide (CO2) en licht nodig.
Het is in de winter een stuk donkerder en planten houden van licht. Het kan zijn dat de plant in de winter net wat te donker staat in je kamer. Verplaats hem dan wat meer naar het licht.
Omdat het in de winter donkerder is, verbruikt de plant minder energie. Hij heeft dan geen extra plantenvoeding nodig en minder water. Maar let op: ben je een echte stoker, dan kan het zijn dat de plant wat meer water wil. Houd ze dus in de gaten.

De meeste planten komen uit de tropen en houden van een hoge luchtvochtigheid. We zetten de komende maanden onze verwarming hoger en dat gaat ten koste van de luchtvochtigheid. Zet planten verder van de verwarming af en op een krukje als je vloerverwarming hebt.
De bladeren kunnen gele of bruine randen krijgen en krullen door de droge lucht. Benevel de planten daarom een of twee keer per week met een plantenspuit.

Cadeautip voor de plantenliefhebber: Een plantenspuit.
Op woensdag 11 en donderdag 12 december krijg je bij De Balkonie 20% korting op een plantenspuit

A Gift of Happiness

Kerst is een tijd van cadeautjes en lekker eten. Toch zijn er veel gezinnen die zich dat niet kunnen veroorloven. Ook bij jou in de buurt.
Doe mee en doneer.
Wanneer je iets koopt bij De Balkonie, kun je een donatie doen. Het bedrag wordt aan de kassa verwerkt en komt op de bon te staan.
Alle donaties gaan naar De Voedselbank, zodat zij hun prachtige werk kunnen uitvoeren en veel gezinnen een fijne kerstperiode kunnen bezorgen.

Happy Christmas!