Hoe maak je je balkon herfstklaar?

Nog heel even en dan is het november. Ondanks dat de wereld voor mijn gevoel stilstaat, ben ik toch verbaasd hoe snel de tijd kan gaan.
Wat een flinke tegenvaller dat we voorlopig nog niet van de maatregelen af zijn. Ik ben het, zoals velen, behoorlijk moe. Er zit niets anders op dan het vol te houden. Nu we meer thuis zijn, hebben velen van de zomer hun balkon mooi gemaakt en daar genoten van het zonnetje.
We zitten voorlopig nog thuis, dus het is tijd om je balkon lekker herfstklaar te maken.

Ten eerste: hang die partylights eindelijk op!
Het is overdag soms zo donker en grijs en het vrolijkt de boel heel erg op. Doe ze gewoon overdag al gezellig aan. ’s Avonds ziet het er zo mooi en romantisch uit.

Vervolgens kunnen de eenjarige zomerbloeiers op de composthoop en de volgende mooie planten op je balkon:
Mijn eigen nummer 1 is de Leucothoe. Bij deze groenblijvende, winterharde plant kleuren de blaadjes in het najaar mooi rood. Meer gevoel van herfst kun je niet krijgen. En hoe meer zon, hoe roder de blaadjes. Hij staat graag in de halfschaduw of de zon.

En wat dacht je van de Skimmia.
Van deze plant heb je het hele jaar door plezier. Rond het einde van de zomer verschijnen de eerste knoppen en besjes en in het vroege voorjaar de bloemen die een heerlijke frisse lentegeur verspreiden. Hij staat graag in de halfschaduw of schaduw.

De Hebe of struikveronica heeft vlinders en bijen als fans vanwege de bloemen vol nectar. Als je de uitgebloeide bloemen weghaalt, zal de Hebe blijven bloeien tot de eerste vorst. Dan kan hij namelijk alle energie steken in het vormen van nieuwe bloemen. De Hebe staat graag in de zon of halfschaduw en heeft redelijk wat water nodig.

Verder heb je nog de Kardinaalsmuts, Viburnum, Heide, Hemelse Bamboe. Wat dacht je van nog wat bloembollen planten. Genoeg planten voor op je balkon. Ook al is het balkonseizoen een beetje voorbij.

Ten slotte, berg je balkonsetje binnen op of dek hem af, zodat hij beter de komende seizoenen doorkomt. Maar vergeet niet een stoel binnen handbereik te zetten, zodat je af en toe als het zonnetje schijnt lekker op je balkon kunt zitten.

Geniet van je herfstbalkon!

Volg ons ook op Instagram: https://www.instagram.com/debalkonie/