Hoe maak je deze grijze dagen kleurrijk?

Het is inmiddels oktober en echt herfstweer. Het regent veel en het is vooral grijs.
Ik ben dol op herfstkleuren, maar dan als de zon schijnt.
Toen bedacht ik, laat ik eens een leuke kamerplant in het zonnetje zetten die me aan de mooie herfst doet denken. De Croton Codiaeum, de Wonderstruik.
Hij komt oorspronkelijk uit de gebieden rondom Indonesië en India. Maar regelmatig komen er klanten die vertellen hoe deze Croton als prachtige struik in Suriname in de tuinen staat.

De Croton wil in licht vochtige grond staan, zonder dat deze uitdroogt. Regelmatig kleine hoeveelheden water is beter dan in een keer heel veel.
Sproei ook de bladeren van de Croton om spint te voorkomen. Dat beestje houdt niet van een vochtige omgeving. Hij ontvangt het liefst veel licht. Maar pas op met direct zonlicht in de zomermaanden. Als de Croton blad laat vallen, kan dit betekenen dat hij te weinig licht of te veel water krijgt.

Het is oktober woonmaand, dus een goede maand om eens aan de slag te gaan met je Urban Jungle binnen. Haal de warme herfstkleuren in huis met een Croton!

Meer informatie over kamerplanten? www.debalkonie.nl/planten

Sparen bij De Balkonie

Wist je al dat je bij ons sinds de zomer kunt sparen voor leuke cadeautjes en kortingen? Dat gaat via je telefoon. Je meldt je bij ons aan in het kassasysteem en ontvangt een sms. Je krijgt dan alvast 5 punten cadeau. Voor iedere euro ontvang je een punt. En vanaf nu kun je ook sparen voor een Balkonie-tas! Yeah, ze zijn er weer! Dus heb je 100 punten bij elkaar? Wissel ze dan in voor een mooie linnen tas.