Hoe houd je je balkon bug free?

De zomer is begonnen en dat betekent warme dagen en lange avonden op je balkon. Helaas heb je dan ook te maken met bepaalde bezoekers: wespen, muggen en fruitvliegjes.

Zit je net lekker op je balkon te genieten van een hapje en een drankje, komen er wespen op je heerlijkheden af. Hoe voorkom je dat je weer naar binnen moet?
Hang een wespenval op. Vul de val met water en een beetje limonade of afwasmiddel, suiker en citroensap of bier. Om te voorkomen dat er ook bijen op af komen, kun je een beetje alcohol toevoegen. Dan blijven de bijen op afstand.

En die irritante zoemende muggen! Ik kwam er voor het eerst mee in aanraking toen ik lang geleden in Suriname was: de citronellaspiraal.
Ik vind hem niet naar citronella ruiken, maar alsof er in de verte een haardvuurtje knappert. Je breekt een stukje af, steekt dat aan en legt het smeulend op het bakje onder de tafel op je balkon. Weg die zoemende muggen die vooral je enkels lekker vinden.

Wist je dat een vrouwtjes fruitvlieg in fruit zo’n 300 tot 900 eitjes kan leggen, die binnen een dag uitkomen. Wow, dat is veel! Zo’n plaag kun je voorkomen door een fruitvliegjesval in de buurt van het fruit neer te zetten.
In deze val doe je appel- of balsamicoazijn om de vliegjes te lokken.

Zo kun jij deze zomer weer genieten van je balkon.