Hoe geef je je planten water met de komende hitte?

Het is even weggeweest, maar de zomerwarmte komt deze komende dagen weer terug! Met temperaturen van zelfs over de 30 graden in het zuiden van het land, zoals bij mijn ouders. Ik houd er wel van, lekker slippers aan en genieten van de warmte onder mijn parasol. Tijdens die dagen houden niet alleen wij van wat extra water, maar ook de planten op je balkon.

Planten die in potten staan drogen sneller uit dan planten in een tuin. Niet alleen tijdens warm weer, maar ook als het bewolkt weer is en waait. Ook na een regenbui is het water niet altijd op de aarde van je planten gevallen.

Hoe vaak je je planten water moet geven, ligt ook aan de ligging van je balkon. Staan ze de hele dag in de volle zon, dan moet je ze elke dag water geven. Doe dat in de ochtend of avond, voordat het water al is verdampt voordat het de wortels heeft bereikt.
Heb je het grootste gedeelte van de dag schaduw? Controleer dan de aarde of het niet al te vochtig is, voordat je opnieuw water geeft.

Planten buiten op je balkon zijn blijer wanneer je ze uit het strakke kweekpotje haalt en extra aarde geeft. Ook willen ze een pot met een gat, zodat er geen water in de pot blijft staan en de wortels wegrotten.

Veel succes en vergeet niet jezelf ook wat extra water te geven.

Meer weten over planten?
www.debalkonie.nl/planten