Heb jij ook zo’n zin in het Balkonseizoen?

Deze week heeft de zon zich eindelijk wat meer laten zien. Ik word daar zo blij en gelukkig van en krijg meteen de lentekriebels.
Ik heb dan gelijk zin in het balkonseizoen. Ik verheug me op welke planten ik voor het voorjaar ga uitkiezen en of ik dit jaar een moestuintje zal aanleggen.
In maart kun je binnen zaaien, zoals tomaten, maar ook buiten zaaien, zoals zomerworteltjes, radijsjes en rucola.
Heb jij ook zin gekregen in het balkonseizoen en in je eigen moestuintje? Neem dan deze tips alvast mee.

  1. Lees de achterkant van je zakje (biologische) zaden goed. Daar staat precies op of je eerst binnen moet zaaien of meteen buiten en wanneer.
  2. Besef dat uit elk zaadje een plantje kan groeien, dus strooi niet je hele zakje leeg.
  3. Een zaadje plant je net zo diep als het zaadje groot is. Je hebt hiervoor turfbakjes en kweekkastjes.
  4. Zaailingen zijn gevoelig, ze mogen niet uitdrogen, maar ook niet verdrinken of wegspoelen, dus gebruik een plantenspuit of gieter met een broeskopje. Als ze groot genoeg zijn, kun je een gewone gieter gebruiken. Geef altijd water aan het einde van de dag.
  5. Zodra je zaailing 4 of meer blaadjes heeft, kun je ‘m overpotten. Dit noem je verspenen.

Op zaterdag 21 maart vieren we de opening van het Balkonseizoen en bestaat De Balkonie 5 jaar! Wil je weten wat we dan gaan doen? Houd dan de nieuwsbrief en onze social media in de gaten.

 

Heeft mijn plant water nodig?

Regelmatig krijgen we in de winkels de vraag hoeveel en hoe vaak de net aangeschafte plant water nodig heeft. De meeste planten hebben 1x per week water nodig, maar de een wat meer dan de ander. Hoe meer licht de planten krijgen en hoe groter de bladeren, hoe meer water zou je denken. Maar dan nog kan het per plant verschillen. Duizelt het je al?
Ik ben fan van de moisture-meter. Je steekt hem in de plant en je ziet meteen of je plant dorst heeft of niet. Zo kun je al je planten in je huis controleren. Je hebt ons vast weleens met de meter door de winkel zien rondlopen om onze planten te checken. Super handig!
Wil je meer verzorgingstips? Kijk dan eens op bij www.debalkonie.nl/planten