Kerst op je balkon

Vroeger, toen we met mijn ouders vanuit Brabant, waar mijn opa en oma woonden, terug naar Limburg reden, telden mijn broertje en ik hoeveel kerstbomen met lichtjes we buiten in tuinen en op balkons tegenkwamen. Ik zat links en telde alle bomen aan de linkerkant. Mijn broertje telde alle bomen aan de rechterkant. Zo ging de reis van tweeënhalf uur een stuk sneller. We kwamen op die manier al helemaal in de kerststemming.
Je ziet het steeds meer. Vooral in de dorpjes boven Amsterdam. Allemaal versierde tuinen en balkons. Ook veel balkonnetjes op de Javastraat zijn versierd met lichtjes. Dat vind ik zo leuk!

Deze week ga ik ook aan de slag met mijn kerstbalkon. Wel beschaafd, maar toch gezellig. Met een kleine Picea met lichtjes. Ik hoop stiekem mijn buren hiermee te stimuleren. Het lijkt me erg gezellig als de hele binnentuin is versierd.
De Picea kan zelfs het hele jaar door op je balkon staan als je hem regelmatig water geeft en op een lichte plek zet. Dan kunnen er volgend jaar gewoon weer lichtjes in.
Wil je ook een Picea binnen met wat leuke kerstballetjes? Zet ‘m dan vooral niet naast de verwarming. Zet hem op een lichte plek en let erop dat de potgrond vochtig blijft.

Geniet van de kerstsfeer in huis en vooral op je balkon!

 

Kerstpakket van De Balkonie?

Vind je het leuk om een kerstpakket van De Balkonie te geven, bijvoorbeeld een snackpakket voor vogels of een pakket voor de echte balkonier of een cadeaubon, zodat de ontvanger zelf iets uit kan zoeken? Neem dan contact met mij op om te bespreken wat de mogelijkheden zijn. Dan maken wij feestelijke kersttasjes voor jouw team of gewoon voor je vrienden en familie.