DIY vogelvoer

Je handen jeuken, je wilt wat doen op je balkon, maar er is op dit moment weinig wat je kunt doen. Althans op het gebied van planten, maar niet op het gebied van de vogels. Maak een heerlijk restaurant op drie-hoog!
Trekt je balkon veel insecten, dan komen er vanzelf mezen, merels en andere vogels op af, die zien die kleine beestjes namelijk als lekkere hapjes. In de winter is het een ander verhaal. Er is dan een tekort aan lekker voedsel.

Wist je dat elke vogelsoort een eigen favoriete plek heeft om te eten? Meesjes hangen graag aan een vetbol en merels eten liever op de grond veilig onder een struik.
Merels houden ook graag van een doorgesneden appel of peer, terwijl de musjes zich weer te goed doen aan zonnepitten en havermout.
En ze zijn allemaal dol op de vogelpindakaas. Dus hang een huisje op aan de muur waar je een pot lekkere pindakaas speciaal voor vogels kan stoppen

Je kunt ook creatief aan de slag. Koop een zak doppinda’s, pop wat mais zonder suiker of zout en maak een slinger van doppinda’s en popcorn. Doe er nog een leuke strik in en versier met de slinger de reling of een trellis.
Of struin de kringloop af op leuke ouderwetse kopjes en vul deze met vet en zaden.
Kies voor kokosvet of frituurvet zonder zout. Laat het in een pannetje smelten en strooi er wat vogelvoer door. Giet het mengsel in een kopje en laat het stollen in de koelkast. Wanneer het iets is gestold, kun je er een stokje in steken waar de vogels op kunnen zitten. Laat het daarna verder stollen in de koelkast. Hang de kopjes gezellig op en voor je het weet is het een drukke bedoening op je balkon.

Heb jij een restaurant op je balkon? Maak een foto, plaats het op Instagram en tag ons. We posten de foto dan in de story.