De Bloeiende Balkon Prijs

ZET JE BALKON IN DE BLOEMETJES
en doe mee met
DE BLOEIENDE BALKON PRIJS 2023

Stel je voor dat elke stad duizenden balkons zou hebben waar dahlia’s over de reling kijken, een zonnebloem je wenkt, Oost-Indische kers naar beneden tuimelt… Hoe fleurig en vrolijk zou dat zijn. En hoeveel plezier zouden bijen, hommels en vlinders daaraan beleven!

Om iedereen te enthousiasmeren om van al die vierkante meters in de hoogte hemelse tuintjes te maken, heb ik samen met Suzanne de Boer van het insta-account @het.bloembalkon de community @spreadyourbalconylove bedacht. Via dat account kan iedereen zijn liefde voor het balkon delen. We inspireren elkaar en delen tips en iedere maandag hebben we een balkonscène met een enthousiaste balkontuinierder.
En nu komen we met DE BLOEIENDE BALKON PRIJS!!

WAT IS HET IDEE?
Met DE BLOEIENDE BALKON PRIJS willen wij een fleurige collectie balkonfoto’s samenbrengen waarvan je groene vingers meteen gaan groeien. Ook voor wie niets van planten weet, bang is dat die mooie balkondroom nooit werkelijkheid zal worden of geen idee heeft weet waar geweldige schaduwplanten voor dat donkere balkon op het noorden te vinden zijn. Balkontuinieren is fun! Laat het zien en laat je inspireren.

WAT IS DE BEDOELING?
Laat in maximaal drie foto’s zien en in maximaal honderd woorden weten waarom je zo van je balkon geniet. Is het vanwege die leuke clematis, die elk jaar weer dapper omhoogklimt? Of trekt die salvia, die je van je beste vriendin kreeg, zoveel hommels? Heb je een grote bak op je balkon staan met allerlei inheemse planten waar bijen en vlinders van genieten? Ben je met je partner op driehoog tomaten aan het kweken? Snoept je kind van de balkonaardbeien? Is het zo’n fijne rustige plek met veel privacy? We zijn benieuwd!

WAT IS ER TE WINNEN?

– In de categorie Bijenbalkon een pakket biologische bloembollen
– In de categorie Moestuinbalkon een biologisch kruidenpakket
– In de categorie Balkontuinieren met Kinderen een zaai- en bollenpakket
– Er is ook een Publieksprijs. Wat dat is, blijft nog even een verrassing.

TOT WANNEER KUN JE MEEDOEN?
Je kunt tot 31 juli 2023 inzenden. Tussen 31 juli en 15 augustus 2023 kun je stemmen, want we zijn ook benieuwd naar wat jou het meest aanspreekt. Daarom plaatsen we de inzendingen door @debloeiendebalkonprijs2023 op Instagram. We hebben een deskundige jury, die de inzendingen voor het Bijenbalkon, het Moestuinbalkon en Balkontuinieren met Kinderen beoordeelt, maar jij bepaalt met anderen wie de publieksprijs krijgt.

WIE ZITTEN ER IN DE JURY?
Natuurlijk zitten Suzanne en ik in de jury, maar ook Caspar Jansen, journalist en schrijver van onder meer het boek Het Bijenbalkon, die zijn betonnen stadsbalkon omtoverde tot een jungle waar een paar honderd insectensoorten op afkomen.

DE SPELREGELS

Ga zaaien, planten en kweken op je balkon. Maak het gezellig. Schuif je hond, kat of kind in beeld, maak een close-up van een bloem, van een vogel, laat een balkonhack of juist het overzicht zien. Je mag de foto’s nu maken of later, een golden oldie insturen mag ook.

Laat met maximaal 3 foto’s in staand formaat en 100 woorden, inclusief vermelding van je Instagram-account en je woonplaats, weten waarom jij zo van je balkontuin geniet.

Vermeld in welke categorie je inzending meedoet:
Bijenbalkon
Moestuinbalkon
Balkontuinieren met kinderen

Je kunt in elke categorie 1 keer meedoen.

Mail je foto’s en tekst naar friederike@debalkonie.nl

Vanaf vandaag tot en met 31 juli 2023 kun je inzenden.

WE ZIJN BENIEUWD NAAR JE INZENDING!!