De scholen zijn weer begonnen. Veel ouders zullen wel blij zijn dat ze niet meer thuis les hoeven te geven. Het lijkt me best ingewikkeld om de ene keer de rol van ouder en de andere keer de rol van leerkracht op je te moeten nemen.

Gelukkig is de hittegolf voorbij. Ik vind het heerlijk hoor, maar de meeste plantjes op mijn balkon hadden, ondanks elke dag water geven, er moeite mee. Toen de eerste flinke regenbui eroverheen ging, zag je ze gewoon weer stralen.

Maar de zomer is gelukkig nog niet voorbij, dus hierbij de balkontips voor eind augustus:

– Snoei de uitgebloeide bloemaren van de lavendel af. Houd voldoende groen over, zodat de struik goed de winter door kan. Je snoeit ongeveer 1/3 weg.
– Verwijder uitgebloeide bloemen, zodat de plant geen energie hoeft te steken in het aanmaken van zaden en zo lang mogelijk blijft bloeien.
– Aardbeien kun je nog steeds oogsten. Pluk ze met het kroontje, want dan blijft de vrucht langer goed en voorkom je schimmel.
– Eind augustus komen de voorjaarsbollen weer. Dus houd onze Social in de gaten. Deze bollen kun je van september tot en met november planten, zodat je in het voorjaar weer een prachtig balkon hebt.

Geniet nog van de zomer.
Meer tips? www.debalkonie.nl/balkontips

Sparen bij De Balkonie

Weet je dat je bij ons kunt sparen voor korting en kleine cadeautjes?

Je komt als klant in ons systeem en ontvangt op je telefoon een link naar ons spaarprogramma. Wanneer je je aanmeldt, krijg je alvast 5 punten cadeau.
Iedere keer dat je bij ons een aankoop doet, kun je zien hoeveel punten je hebt gespaard en hoeveel punten je nog nodig hebt voor een van de rewards.

Super toch?