Balkonplanten van de maand november!

Het is volop herfst.
De blaadjes kleuren prachtig en dwarrelen door de lucht, de dikke jas kan uit de kast en de paraplu moet helaas regelmatig mee. Maar als het zonnetje zich laat zien, dan zijn de herfstdagen op zijn mooist.
Als je denkt dat het balkonseizoen echt voorbij is, dan heb je het mis. Tuurlijk hoop je op een aantal warme dagen, zodat je op je balkon met een plaid een boekje kunt lezen. Maar het is ook fijn om vanuit je warme woonkamer naar mooie gevulde bakken en potten met balkonplanten te kijken.

Een hele leuke heester is de Leucothoe, de Druifheide. Deze plant staat het liefst in halfschaduw of schaduw. Hij verdraagt ook zon als de potgrond maar niet uitdroogt. Een ideale plant voor elke ligging van het balkon.
In de winter blijven de blaadjes gewoon eraan. Sommige kleuren in het najaar mooi rood, zoals de Leucothoe axillaris ‘Zeblid’. Hoe meer zon hoe roder de blaadjes kunnen worden. Meer gevoel van herfst kun je niet krijgen.
De Leucothoe is leuk te combineren met de Skimmia.
Van de Skimmia heb je ook het hele jaar door plezier. Rond het einde van de zomer verschijnen de eerste knoppen en besjes, die in het vroege voorjaar  bloeien en een heerlijke frisse lentegeur verspreiden. Hij staat graag op een halfschaduw- of schaduwbalkon.

Geniet van een kleurrijke herfst.