Balkonkalender: september

Het is september! Tijd voor de balkonkalender. De stand van de zon is echt al anders, waardoor je voelt dat het najaar in zicht is. Maar de temperaturen zijn nog altijd heerlijk zomers. We hebben weer een paar tips voor je.

Vogelbadje:
We herhalen deze tip nog een keer, want we hebben te maken met grote droogte. Met deze warme en droge dagen drinken de vogeltjes niet alleen, ze vinden het ook lekker om te badderen. Je kunt van de terracottaschotels, die op je balkon staan, een prima vogelbadje maken.

Verlichting:
Nu de temperaturen nog lekker zijn, maar het wel eerder donker is, ook weer deze tip. Verlichting op je balkon, zodat je in de avond nog lekker een boekje kunt lezen. Het snoer is lang en dun genoeg om door een bovenlichtje naar binnen te kunnen, zodat je het dan in het stopcontact kunt steken. Doe je verlichting in de nacht wel uit, daar zijn nachtdiertjes je dankbaar voor.

Snoeien:
Een aantal planten is al uitgebloeid en kan een snoeibeurt gebruiken. De Salvia kun je tot 10 cm boven de grond terugsnoeien. Waarschijnlijk zie je zelfs al nieuwe groene blaadjes. En de Lavendel kun je mooi in model snoeien. Deze geef je in maart dan nog een snoeibeurt.
Er zijn natuurlijk meer planten die een misschien een snoeibeurt kunnen gebruiken. Tip: weet altijd de naam van de plant op je balkon, zodat je kunt opzoeken wanneer jouw plant er eentje nodig heeft.

Bloembollen:
Ja, deze tip gaan we komende maanden ook herhalen, want de biologische bloembollen zijn er binnenkort weer. Van september tot en met november kun je deze planten, zodat je in het voorjaar weer een prachtig kleurrijk balkon hebt.
Houd onze balkonmail en socials in de gaten.

Workshops:
Onze Anne start binnenkort weer met haar kamerplanten-workshops in de Balkonie! Hierin deelt ze graag haar kennis over en liefde voor planten met jou. Het wordt een workshop waarin we teruggaan naar de basis van plantenverzorging. Verder deelt Anne haar persoonlijke tips & tricks en krijg je een stekje mee om al je nieuwe plantenkennis te testen.
Wil jij ook vol fris zelfvertrouwen aan de slag met je eigen planten? Meld je dan nu aan voor de kamerplanten-workshop.

Kamerplantenworkshops Nederlands:
– woensdag 19 oktober
– dinsdag 25 oktober
– woensdag 23 november
– dinsdag 13 december

Kamerplantenworkshop Engels:
– woensdag 26 oktober
– dinsdag 29 november

Tijdstip: 19.30 – 21.15 uur
Waar: Javastraat 115 Amsterdam
Kosten: €30

Stuur een mail naar friederike@debalkonie.nl met als onderwerp: workshop en datum

Geniet van de maand september! Hopelijk weer een maand met veel balkonuurtjes.