Balkonkalender: november

Wat een hectische weken waren het de afgelopen maand. De hele winkel in de Jan Eef is leeggehaald. Het was zo vreemd om na dik zeven jaar de winkel helemaal kaal te zien. Alleen de balie en het logo op de muur staan er nog.
Ik sta nog steeds achter mijn beslissing. Het is enorm wennen dat ik niet meer met west kan communiceren als ik zelf in oost sta. Of dat ik nog maar de helft van de planten hoef in te kopen als ik op maandag naar Aalsmeer ga. Maar het gaat meer rust creëren in de toekomst.
Hoe dan ook. November is al een tijdje onderweg en het is tijd om de balkonkalender op te pakken. Een mail met (balkon) tips voor deze maand.

Workshops
We hebben de plantenworkshops van Anne, maar op zondag 11 december hebben we een eenmalige kerstworkshop van Helder!!
Wil je leren hoe je zelf een kerstkrans kunt maken met natuurlijke materialen?
Tijdens deze workshop leert hij hoe je een sterke basis creëert en hoe de verschillende materialen te combineren, laat je creativiteit de vrije loop!
De kerstkrans die we maken is 100% biologisch afbreekbaar en na de kerst te composteren, maar je kunt deze ook laten drogen en hergebruiken.

Wanneer: Zondag 11 december
Kosten: € 50, inclusief materialen, snacks en drankjes
Tijdstip: 17 – 19 uur

Geef je op via friederike@debalkonie.nl

Bloembollen
Ja, daar is de tip weer. Je kunt nog tot half december de bollen planten in een pot. Je kunt ze per soort in een pot doen, maar ook de bollen laag voor laag planten, zodat je maanden plezier hebt van één pot. Plant de laatbloeiers dan in de onderste laag en de vroegbloeiers, zoals krokussen, in de bovenste laag.

Nestkastjes
Het is nu al tijd om een nestkastje op te hangen, zodat de vogeltjes vast kunnen wennen voor het voorjaar. Hang deze op minimaal 2 meter hoogte en niet in de volle zon. De kans is groot dat ze jouw kastje kunnen vinden als de omgeving ook veel bomen en groen heeft. Dus vergroenen die stad! Hang het nestkastje op een rustige plek. Als jij de hele lente ernaast op je balkon zit te tetteren, zullen de vogeltjes daar niet komen kwetteren.

Sintgedichten

Ja, dat laatste rijmde. En we hebben zoals ieder jaar meer rijmpjes in petto.
Misschien kende je ze al of kende je ze nog niet of heb je wat inspiratie nodig voor je eigen rijmpje. Klik op de link: Sintgedichten

Sintcadeautjes
En natuurlijk horen bij de gedichtjes cadeautjes. We hebben lieve schoencadeautjes van onder de € 5 en natuurlijk veel meer. We plaatsen in de story op Instagram regelmatig tips. Dus volg ons en blijf op de hoogte. De Balkonie