Balkonkalender juli

Wat hebben we alweer lekkere zonnige dagen erop zitten. Ik heb al regelmatig op mijn kleine balkon gezeten. Mijn balkon wordt steeds voller en voller met potten met planten. Het is inmiddels een balkontuintje geworden.
Juli is begonnen, dus tijd voor de balkonkalender met balkontips.

Water
We herhalen het even. Tijdens de warme dagen houden niet alleen wij van wat extra water, maar ook de planten op je balkon.
Planten, die in potten staan, drogen sneller uit dan planten in de volle grond. Niet alleen tijdens warm weer, maar ook als het bewolkt is en waait. Na een regenbui is het water niet altijd op de aarde van je planten gevallen.
Hoe vaak je je planten water moet geven, ligt ook aan de ligging van je balkon. Staan ze de hele dag in de volle zon, dan moet je ze bijna elke dag water geven. Doe dat in de ochtend of avond, voordat het water is verdampt voordat het de wortels heeft bereikt.
Heb je het grootste gedeelte van de dag schaduw? Controleer dan of de aarde niet al te vochtig is, voordat je opnieuw water geeft.
Vind je het lastig om te bepalen of je plant genoeg water heeft? De moisturemeter kun je ook voor je buitenplanten gebruiken. Je steekt de meter in de pot om te controleren of de grond nog ‘moist’ is. Laat de meter er niet in zitten.

Uitgebloeide bloempjes
Haal uitgebloeide bloemetjes uit de plant. Dan gaat de energie naar de aanmaak van nieuwe knoppen. Soms zitten er dan even geen bloemetjes in bijvoorbeeld je geranium, maar heb geduld. Voor je het weet, staat de plant weer volop in bloei.

Voeding
Ook juli is een maand in het groeiseizoen. In een pot gaat de voeding sneller op, vooral bij de planten die je vorig jaar in een pot hebt gezet. Geef ze lekker wat extra biologische voeding.

Binnenplanten
Vergeet je binnenplanten niet. Ik ben soms zo bezig met mijn balkonplantjes, dat ik af en toe vergeet dat mijn binnenplanten ook wel extra voeding lusten of een sproeibeurt.

Vakantie
Ga je deze zomer op vakantie, dan kun je natuurlijk een wateringsysteem aanschaffen voor je planten. Of overal bollen met water in de potten steken en hopen dat dat genoeg is. Het beste is om lieve buren te vragen of ze je planten water willen geven.

Nog een tip voor je vakantie. Neem De-Balkonie-tas mee. In deze linnen tas passen met gemak je strandlaken, boek, water en zonnebrand. Maak een leuk kiekje met onze tas en zet hem op Instagram. Tag ons en de leukste foto van de maand juli wint een balkonbon van €15! #debalkonieopreis

Geniet van de maand juli! Hopelijk een maand met veel balkonuurtjes.