Balkonkalender: december

Wat gaat december toch altijd snel. Is de Sint net naar huis, staat de kerstman met zijn rendieren te trappelen. Hoe dan ook, in december hebben we ook weer een aantal balkontips.

Vogelvoer
Het wordt kouder en kouder. Wist je dat kleine vogeltjes in de wintermaanden tot wel 20% van hun lichaamsgewicht kunnen verliezen?
Ze kunnen daarom wel extra hulp gebruiken. Verwen ze met een lekkere vetbol of vettige pindakaas met meelwormpjes. En wees niet bang dat je ze te veel geeft. Vogeltjes overeten zich niet, dus je zal straks niet met kleine dikkertjes op je balkon zitten.

Winterbloeiers
We krijgen regelmatig de vraag of er ook planten zijn die nu nog op het balkon kunnen staan. En ja, dat kan zeker. Zo hebben we de winterbloeiers Viburnum (halfschaduw/zon) en de Helleborus (halfschaduw) die beide tot april bloeien. Of wat dacht je van de Skimmia (schaduw/halfschaduw) met zijn rode trosjes of de Leucothoe (halfschaduw/zon) die zijn rode blad in de winter gewoon behoudt. Er is genoeg keuze, dus kom lekker langs om je te laten inspireren.

Kerstbalkon
Nu de Sint terug is naar Spanje, kun jij je balkon omtoveren tot een heus kerstbalkon. Hang gezellige kerstverlichting op en zet een Picea in een pot op je balkon. Die kan het hele jaar door blijven staan. Doe er lichtjes in en begeef je meteen in kerstsferen. Controleer wel of de lichtjes voor buiten zijn geschikt. We hebben lichtjes in warm licht op batterijen, speciaal voor buiten.

Groen kerstpakket
Vind je het moeilijk om een goed cadeau te kiezen voor je vrienden? Of wil jij je hele team een eindejaarscadeau geven? We hebben een groen kerstpakketje met daarin een balkonbon of een waardebon voor een betere concentratie. We pakken het feestelijk voor je in. Je kunt de pakketjes ophalen in de winkel of laten versturen. Verzendkosten € 3,95. Wil je meer informatie of wat extra erbij verpakken? Neem dan contact op. friederike@debalkonie.nl

Kerstactie Schrijf een Kaartje
In de winkel staat dé brievenbus van Santa! Je kunt in de winkel een kaartje schrijven voor een dierbare. Schrijf daarbij de contactgegevens van die persoon op, zodat wij diegene een bericht kunnen sturen. Ze kunnen namelijk jouw kaartje ophalen in de winkel en krijgen daarbij een klein cadeautje. Doe mee en zorg voor een klein geluksmomentje.