Balkonkalender: augustus

We hebben een prachtige zomer, vind je niet? We hebben al heel wat zonuren erop zitten. Zodra ik wakker word, gaan de balkondeuren open. Zo lekker is de temperatuur dan al. En het is alweer augustus! De weersvoorspelling belooft de komende tijd weer veel zon. Ja, af en toe een dag regen. Maar dat is alleen maar goed voor de natuur. Ik geniet ervan.
Voor augustus hebben we weer een aantal tips.

Vogelbadje:
Met deze warme en droge dagen drinken de vogeltjes niet alleen, maar vinden ze het ook lekker om in een badje te badderen. Je kunt van de terracottaschotels, die op je balkon staan, een prima vogelbadje maken. Uiteraard doe ik dat niet. Dat zou een te groot feestje worden voor mijn kat Kiki.

Wateringsysteem:
Ga je op vakantie? En heb je geen goede ervaring met een plantenoppas? We hebben in de winkels terracottapunten die je in de grond kunt steken waar je een wijnfles in kunt doen. Gevuld met water natuurlijk. En voor de planten binnen een mooie glazen bol die je kunt vullen. Zorg er wel voor dat de grond vochtig genoeg is, anders loopt het water er meteen weer uit, en omdat de plant het direct nodig heeft.

Verlichting:
We willen het niet horen, maar de dagen worden langzaam korter. En al zijn de zomeravonden niet zwoel, het is heerlijk om met een vest aan nog wat te lezen op je balkon en dan is het zo fijn om mooie verlichting te hebben. Het snoer is lang en dun genoeg om eventueel door een bovenlichtje naar binnen om het dan in het stopcontact te steken. Doe je verlichting in de nacht wel uit, daar zijn nachtdiertjes je dankbaar voor.

Vakantie:
Nog een tip voor je vakantie. Neem De-Balkonie-tas mee. In deze linnen tas passen met gemak je strandlaken, boek, water en zonnebrand. Maak een leuk kiekje met onze tas en zet hem op Instagram. Zet je account op openbaar en tag ons en de leukste foto van de maand augustus wint een balkonbon van €15! #debalkonieopreis

Geniet van de maand augustus! Hopelijk weer een maand met veel balkonuurtjes.