Balkonkalender: april

April is een prachtige maand om je balkon een frisse en kleurrijke uitstraling te geven. De temperaturen worden steeds beter, het zonnetje laat zich vaker zien.
De eerste echte balkondag lijkt al in aantocht met donderdag 20 april als dé dag om naar uit te kijken. Net als op rokjesdag is dit het moment om de benen te ontbloten, de deuren naar je balkon wijd open te zetten en te genieten van het heerlijke zonnetje.

Hier zijn de beste en leukste balkontips voor april:

Verzorg je voorjaarsbloeiers
Pluk de uitgebloeide bloemetjes uit de plant, zodat alle energie weer naar de nieuwe knopjes gaat. Zet nieuwe voorjaarsbloeiers* in de lege (schoongemaakte) bloempotten.

Plant zomerbollen
April (en ook mei) is de perfecte tijd om zomerbollen, zoals dahlia’s te planten. Binnenkort zijn de biologische dahliabollen* weer te krijgen bij ons. Deze dahlia’s zijn favoriet bij de bijen. Zo zorg je voor een betere biodiversiteit op jouw balkon.

Verpot je planten
Als je planten uit hun pot groeien, is april een goed moment om ze te verpotten in een grotere pot* met verse biologische potgrond*. Zo geef je de wortels meer ruimte om te groeien en zorg je voor een gezonde plant.

Geef je plant extra voeding
Het is het groeiseizoen, dus tijd voor extra compost* voor je planten op je balkon. Strooi wat compost bij de plantjes. Een handje per plantje. Geef daarna wat water of laat de regen zijn werk doen.

Zorg voor een goede bodem
Voor mooie en gezonde bloemen en groenten op je balkon is de bodem heel belangrijk. Niet alleen als ondersteuning voor de planten, maar ook als levend ecosysteem vol bio-activiteit. Geconcentreerde wormencompost* bevat micro-organismen, mineralen en sporenelementen. Deze maken planten sterk, gezond en weerbaar en bevorderen de biodiversiteit en vruchtbaarheid van de bodem.

Tenslotte
Maak foto’s van je balkon en deel ze met anderen. Leg de transformatie van je balkon vast met foto’s en deel ze met vrienden, familie of in onze online community @spreadyourbalconylove op Instagram voor extra inspiratie en om anderen te inspireren.

*Al deze producten zijn verkrijgbaar bij De Balkonie