6 planten die veilig zijn voor je huisdier

Yeah, vandaag is het dierendag. Een dag om extra aandacht te besteden aan bijvoorbeeld je kat of hond. Maar deed je dat niet eigenlijk elke dag?
We zien ons beestje soms bijna als een familielid. Ik noem mijn kat ook weleens gekscherend mijn harige dochter. Ik knuffel haar plat (waarvoor is ze anders aangenomen) en geef haar veel te veel eten.

In de winkel krijgen we regelmatig de vraag welke planten niet giftig zijn voor katten en honden. Dus speciaal op dierendag een lijstje waarmee je de volgende keer naar de winkel (natuurlijk De Balkonie!) kunt gaan om je plant uit te zoeken.

 1. Calathea
  Onze favoriet is de Calathea. Je hebt ze in zoveel soorten. Met roze streepjes, witte streepjes, zachte bladeren…. Wist je dat de bladeren van deze plant dansen? Zonder dat je het in de gaten hebt, bewegen de bladeren.
  Ze houden van een hoge luchtvochtigheid, dus het is aan te raden om de bladeren naast het water geven ook te besproeien.
  Ze staan graag op een schaduwplekje.
 2. Graslelie
  De favoriet van mijn kat. Ook al is ze heel bedreven in hapjes nemen uit een Calatheablad, de graslelie vindt ze lekkerder.
  In het Engels zeg je ook wel heel spannend ‘Spiderplant’.
  Je kunt ‘m gemakkelijk stekken, dus dat is weer fijn voor je huisdier. Hij staat graag in de schaduw en is verder een dorstig typje.
 3. Bananenplant
  Wil je een echte Urban Jungle in je huis, dan is de Bananenplant oftewel de Musa de plant voor jou. Hij wil graag veel licht en zelfs wat zon en kan groeien als kool. Laat ‘m niet uitdrogen, hij heeft best veel water nodig en houdt van een plantendouche.
 4. Varens
  Er zijn veel verschillende varens, zoals de nestvaren en de krulvaren. Ze zijn goed in het zuiveren van de lucht in je kamer en houden de luchtvochtigheid hoog. Ze hebben vrij veel water nodig en willen niet in de volle zon staan.
 5. Bromelia
  Heb je behoefte aan wat vrolijkheid, dan is de Bromelia een plant voor jou met zijn bloemen in allerlei felle kleuren. Het is een sterke plant waar je gemiddeld 3 tot 6 maanden plezier van hebt. De Bromelia bloeit namelijk maar een keer.
  Zet ‘m niet in de volle zon en geef regelmatig water in de kelk van de plant.
 6. Palm
  Nog een plant om je Urban Jungle compleet te maken en het zomerse gevoel in de winter vast te houden. De meeste palmen, zoals de Kentia, de Dwergpalm en Areca, zijn veilig voor je dierenvriendjes. Pas wel op voor de Cycas Palm. De meeste palmen willen veel licht, alleen de Kentia staat liever iets meer in de schaduw.

Wil je meer tips over de verzorging van planten, neem eens een kijkje op onze website www.debalkonie.nl/planten.