5 balkontips voor september

De vakantie is voorbij, iedereen is weer aan het werk en september is alweer bijna een week oud.
Het lijkt wel herfst met dit weer, vind je ook niet? Wat een regen, brrrrr.

Ik hoop stiekem op een Indian Summer, zodat ik nog heel wat avondjes op mijn balkon kan genieten. Nog even lekker met een boekje in de zon of samen met mijn vrienden een glaasje drinken.

In september kun je nog veel doen op je balkon, ik deel hierbij vijf tips.

  1. Het is tijd om de uitgebloeide lavendel een kleine snoeibeurt te geven. Dit is meer het fatsoeneren van de plant. Je knipt de uitgebloeide bloemen weg, zodat hij weer een mooie vorm krijgt. Het echte snoeiwerk komt pas weer in het voorjaar.
  2. Je kunt stoppen met het geven van voeding. Voeding zorgt voor de groei en de plant wil zich nu voorbereiden op de winter. Matig ook het watergeven, maar zorg ervoor dat de planten niet uitdrogen.
  3. Het is tijd om voorjaarbollen voor de bijen uit te kiezen. Vanaf volgende week zijn de biologische bloembollen weer bij ons te krijgen. Je kunt ze vanaf nu tot eind november planten.
  4. Hang gezellige partylights op. De avonden worden nu langer. En als je door de regen binnen moet zitten, dan is het toch veel gezelliger met de lichtjes aan?
  5. Kies mooie herfstbloeiers uit voor op je balkon, zoals Herfstanemoon, Hebe of Physalis, zodat je ook in het najaar fijn van bloeiers kunt genieten.

Laten we hopen op nog veel zonnige uren op ons balkon in september.