3 items die niet mogen ontbreken op je balkon

Bij het opvrolijken van je balkon denk je misschien al snel aan planten. Maar zelfs zonder groene vingers maak je je eigen oase van rust in de stad. Hoe? Nou, met deze 3 items.

1. Licht op je balkon

Wil je tijdens warme zomeravonden van je balkon genieten, dan is sfeerverlichting onmisbaar. Ik ben fan van de stoere prikkabel met 10 lampen, gekleurd of helder. Mocht je geen stroom hebben buiten en je hebt geen zin in gehannes met verlengsnoeren, wat we ons goed kunnen voorstellen, dan kom je een heel eind met een paar ouderwetse olielampen of waxinelichtjes. Zet waxinelichtjes wel in een glaasje of windlicht. Anders blijf je de hele avond in de weer met lucifers. Beetje lastig als je net lekker een wijntje opentrekt.

2. Zitje
Wil je samen met je vrienden een biertje drinken op het balkon? Dan is er een houten blad die je bovenop je kratjes zet en je hebt een statafel voor je volgende balkonfeestje.

Heb je liever een ontbijtje op het balkon? Iets met warme geurende croissantjes, cappuccino en een verse jus d’orange? Dat kan ook. De meeste balkons zijn niet zo groot, dus iets opklapbaars is dan wel handig. De Fransen, hun balkons zijn ook niet zo groot, hebben hier iets voor bedacht. Namelijk het bistrosetje. Heel fijn. Ook zeer geschikt om lekkere zomersalades te eten tijdens de warme zomeravonden.

Ben je meer van hangen aan de bar, dan is de heuse balkonbar iets voor jou. De bar monteer je op de rand van je balkonhek. Je houdt nu genoeg ruimte over voor een (rookloze) BBQ. Misschien nog een paar krukken erbij en je bent compleet. Vergeet je BBQ-sausjes niet!

3. Buitenkleed

Zonder buitenkleed is je balkon niet af. Het geeft meteen een huiselijk gevoel. Je hebt ze in allerlei kleuren. Zin in kleurig blauw of rood of liever iets minder opvallend zwart met beige, het kan allemaal. Kun je niet kiezen, dan verander je toch elk seizoen je kleed afgestemd op de kleuren van het jaargetijde? De kleden zijn gemaakt van recyclet plastic en goed schoon te houden. Zorg er wel voor dat je iets op het kleed zet, want met een zuchtje wind ligt je buitenkleed zo bij de buren.

Laat de temperatuur maar weer omhoog gaan.