Living a fair future! – De Balkonie

Living a fair future!

Living a fair future!

Onze planten

Wist je dat De Balkonie zoveel mogelijk kiest voor duurzame planten met het Fair Flowers Fair Plants (FFFP) keurmerk? Dat is een label dat hangt aan planten afkomstig van kwekers die voldoen aan de hoogste eisen. Eisen op het gebied van milieu en personeel. Denk hierbij aan arbeidsomstandigheden, hygiëne en veiligheid.

Fair Flowers Fair Plants worden overal ter wereld geproduceerd en zijn te koop in verschillende landen in Europa. Ieder land kent zo zijn eigen richtlijnen. Internationale organisaties voor kwekers en handelaren, vakbonden, milieu- en mensenrechtenorganisaties hebben dan ook een belangrijke rol gespeeld bij de oprichting van Fair Flowers Fair Plants. Dit heeft ertoe geleid dat de kwekers die deelnemen allen zijn gecertificeerd conform MPS-A (de hoogst haalbare milieuregistratie) en SQ (socially qualified), hiermee borgen de kwekers hun werkwijze op het gebied van arbeid. Zo wordt jaarlijks gecontroleerd of onder andere de juiste lonen worden betaald, de medewerkers de juiste instructies hebben en de juiste voorzieningen op de kwekerij aanwezig zijn.

Onze potgrond en tuinaarde

Onze potgrond en tuinaarde is biologisch. Waarom? Nou, lees hier wat de voordelen zijn van de biologische boven de ‘normale’ potgrond. En als je nog meer wilt weten, kijk dan de uitzending van Keuringsdienst van Waarde over potgrond. Dan ben je helemaal overtuigd.

Biologische tuinaarde